Vaardigheden ontwikkelen met horecawerk

De horeca kent veel verschillende functies. De meeste mensen zullen gelijk denken aan de bediening, maar er is meer. Zo ...

Inhoudsopgave:

De horeca kent veel verschillende functies. De meeste mensen zullen gelijk denken aan de bediening, maar er is meer. Zo vindt de een het juist fijn om zonder klanten. Dan kun je terecht in de afwas of in de keuken. In deze blog lees je de vaardigheden die je ontwikkeld door in te horeca te werken.

 

Stress

Om te werken in de horeca moet je goed tegen stress kunnen. Denk bijvoorbeeld maar aan een dronken vrijdagavond op het terras. Het liefste wil je gelijk je nieuwe glaasje bier of wijn. Alleen zit het terras vaker vol op zo’n avond. Er wordt verwacht dat je snel anticipeert op iedereen. Dit zal een hele hoop stress met zich meebrengen.

Ook de kok of de persoon in de afwas zal stress ondervinden. Wanneer iemand gaat uiteten, hoopt diegene zo snel mogelijk te kunnen eten. Als de persoon in de afwas niet hard genoeg werkt, zijn er te weinig schone borden. Hierdoor kan de kok niet het eten opdienen.

 

Proactief

In de horeca leer je proactief werken. Dit hangt samen met de vaardigheid stressbestendig. Klanten worden ongeduldig wanneer ze honger hebben. Een klant wilt namelijk niet een kwartier wachten, voordat hij of zij geholpen wordt. Door actief te reageren, zorg je ervoor dat de klant tevreden wordt. Dit heeft een positieve bijdrage bij een goede klanttevredenheid. Hierdoor bestaat er ook de kans dat de klant de volgende terug zal komen.

 

Kritiek

In de horeca leer je omgaan met kritiek. Wanneer mensen honger hebben, kunnen ze nog wel eens een opmerking geven wat niet gepast is. In de horeca leer je zoveel mogelijk met een glimlach op te lopen. Het belangrijkste is dat de klant koning is. Hier zal het personeel zich dan ook aan moeten aanpassen in de horecazaak.

 

Communicatie

In de horeca leer je goed communiceren. Het is belangrijk dat je de klant begrijpt. Er wordt verwacht dat er naar de wensen van de klant wordt geluisterd. Ook is het belangrijk om te weten of een klant ergens allergisch voor is. Wanneer een klant een product eet waar diegene allergisch voor is, kan dit hele vervelende gevolgen hebben.

 

Gerelateerde Berichten

Een pubquiz downloaden en spelen met vrienden of collega’s is de perfecte manier om een avond te verrijken met plezier en competitie. Het samenbrengen van

...

In het hart van Winterberg, te midden van zacht glooiende heuvels en adembenemende natuur, onthult zich een verborgen juweel voor degenen die op zoek zijn

...

In de horeca is het cruciaal om niet alleen indruk te maken met smaakvolle gerechten en uitmuntende bediening, maar ook met de algehele sfeer van

...

Zoekt u naar een bijzondere culinaire ervaring in de oostelijke uithoek van ons land? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan een bijzonder restaurant

...

Restaurant De Jongens in Rockanje is veel meer dan alleen een avondje lekker uit eten. Op de bijzondere locatie in Rockanje ontvangen de eigenaren namelijk

...

Als je bij een bedrijf werkt dan wordt er vaak een paasontbijt georganiseerd. Soms vraagt je werkgever dan om eerder op werk te komen, zodat

...

Hoe leuk is het om een Italiaanse ijscoman te huren? Bij Italian Icecream in Den Haag huurt u de ijscoman voor een feest, open dag

...

Gaat u binnenkort een groot feest geven? Dan kunt u bij Riwojo Verhuur in Wageningen alle feestartikelen huren die u nodig heeft. Ze hebben een

...

Als u een bijzonder feest wilt vieren, doet u dit in Event-& Partycentrum Het Witte Paard in Nootdorp. Deze goedbereikbare locatie is uitermate geschikt als

...

Een restaurant is de plek waar je gezellig kan gaan uiteten met familie of vrienden. Hoe heerlijk is dat. Even niet te hoeven koken. Bovendien

...

Een restaurant is de plek waar je gezellig kan gaan uiteten met familie of vrienden. Hoe heerlijk is dat. Even niet te hoeven koken. Bovendien

...

Bij de beste catering in Groningen ben je aan het juiste adres als het gaat om lekker eten voor jouw feest. Als het op catering

...

  De zomer is in aantocht en we krijgen steeds vaker te maken met mooi weer. Een professionele barbecue lijkt daarom onmisbaar voor elke horecaonderneming.

...