Naast de 4 seizoenen hebben we te maken met wintertijd en zomertijd. In de wintertijd gaat de klok een uur achteruit, dat betekent langer slapen. Hierdoor wordt het ‘s ochtends later licht en ’s avonds weer eerder donker. 

Wanneer de zomertijd begint zetten we de klok weer een uur vooruit. Dit betekent korter slaap, maar langer licht overdag. Het wordt namelijk weer vroeger licht in de ochtend en later donker in de avond. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wintertijd of zomertijd?

 

Winter

Niet alleen de tijd verandert wanneer het winter wordt, ook het weer veranderd. Van de warme, zonnige en soms snikhete dagen blijft niet veel over. Kou, sneeuw en ijs zijn typerend voor de winter. Temperaturen onder 0 maken het dan ook dat je je warm dient aan te kleden, wanneer je de deur uit gaat. Maar ook in huis wil je het op temperatuur houden door middel van verwarming. 

Wist je dat gordijnen ook meehelpen met het regelen van het binnenklimaat? Des te meer lagen, des te meer warmte je in de ruimte behoudt. Kies dus voor een dik gordijn met bijvoorbeeld een thermische, of nog beter een molton voering voor een isolerende werking.

 

Zomer

Terug naar de zonnige, warme en soms snikhete dagen. Het is mooi weer, alles in groei en bloei en veel zon. Typerend voor de zomer, waarbij de zomers steeds heter worden volgens de voorspellingen. Allemaal heerlijk, lekker in de tuin zitten en van het zonnetje genieten. In de zomer leef je vaak meer buiten, maar wat als het even té heet wordt? Dan wil je lekker naar binnen, afkoelen in een koel huis.

Als de zon de hele dag op de ramen staat ontstaat er binnen een soort broeikaseffect. De warmte van buitenaf dringt langzaam aan naar binnen, daar zit je toch echt niet op te wachten! Veel mensen kopen daarom zonwering, wat dacht je van zonwerende/ warmtewerende gordijnen? Nee, het is helaas geen airco maar helpt zeker het binnenklimaat te regelen en wat aangenamer te maken. 

 

Nachtrust

Nachtrust is belangrijk voor de mens, of het nou zomer is of winter dat maakt hierbij niks uit. Hoe bevorder je de nachtrust? Zorg dat er weinig geluid om je heen is. Sluit de deur en de ramen en maak eventueel gebruik van akoestische gordijnen, welke het geluid van buitenaf absorberen.

Lichtinval in de slaapkamer is overdag natuurlijk geen probleem. Mocht je ’s avonds een keer vroeg naar bed willen op een zomeravond zul je last hebben van het feit dat het buiten nog licht is. Of wanneer je in het weekend een keer wil uitslapen, maar het weer vroeg licht is. Maak daarom gebruik van verduisterende gordijnen. Verduister hiermee de kamer en het licht van buitenaf. Kies voor verduisterend (85-95%) of voor lichtdicht (100%) en geniet weer van een goede nachtrust.

https://www.123gordijn.nl/